Válts VOIP-ra! Megtérül!
2016-11-04
Miért válassz IP alapú kamerarendszert?
2017-01-24

Kopano Outlook Extension

Rohamosan fejlődő világunkban általánosan elfogadottá vált már, hogy mobil alkalmazásokat és HTML5 appokat használunk a mindennapi életben, elég csak a telefonunkra, vagy akár a tabletünkre nézni. A napi munkavégzéshez már szinte elég egy böngésző és egy internet hozzáférés, azonban vannak olyan helyzetek, amikor egy telepített alkalmazás szükséges a munkavégzésünk megkönnyítéséhez. Ilyen helyzet lehet egy hosszú repülőút, ahol sok esetben lehetetlen internet kapcsolathoz jutni, vagy akár egy körlevél megírása, amihez szükséges lehet egy Office programcsomag, hogy a megszokott módon tudjuk a munkánkat végezni.

Ezen helyzetekre készült a Kopano Outlook Extension, amely segítségével a meglévő Office csomagunk is használható a Kopano szerverrel, továbbá az Outlook összes olyan funkciója rendelkezésünkre áll, amelyet megszoktunk az évek során. Legyen szó offline munkavégzésről, más gyártóktól származó bővítményekről, a Kopano Outlook Extension segítségével ezek a problémák sem maradnak megoldatlanul.

 


Outlook szinkronizálása

A Kopano infrastruktúrájának részét képező Z-Push segítségével az Office 2013 és annál újabb Outlook verziók kapcsolódása natívan működik a Kopano szerverhez.
A Z-Push ActiveSync technológiával működik, így a kapcsolathoz nincsen szükség egyéb kiegészítőkre sem, amelyek frissítése folyamatos gondot okozna, a technológia szerves részét képezi az Office programcsomagnak. Ez a kapcsolat lehetővé teszi, hogy egyéb bővítményeket is változatlan módon használjunk az Officeban, mint például CRM rendszerek, vagy akár telefonos alkalmazások Outlook kiegészítőit.

Az Outlook ActiveSync implementációjából azonban hiányzik néhány fontos képesség, melyeket a Kopano Outlook Extension képes a rendszerhez hozzá adni. A fontosabb képességek, melyek a kiegészítővel kerülnek bele az Outlookba: válasz és továbbítás jelölők szinkronizálása, vállalati közös címtár, házon kívül varázsló.


Megosztott mappák megnyitása

A Kopano Outlook Extension teszi lehetővé a más felhasználók által megosztott mappák és naptárak megnyitását az Outlook alkalmazásban. A megosztott mappák pontosan ugyanúgy szinkronizálódnak az Outlook profilba, mint a saját mappák, így bármikor elérhetőek, akár offline is. Tekintettel arra, hogy egy-egy postafiók mérete igen nagy is lehet, így megosztott mappák megnyitásakor lehetőségünk van akár mappánként válogatni, hogy mit kívánunk szinkronizálni a saját profilunkba egy másik felhasználó által megosztott levelezésből vagy naptárból.

Offline hozzáférés

A helyi módosítások minden esetben szinkronizálásra kerülnek a szerverre, minden egyes postázandó üzenet kézbesítésre kerül, még akkor is ha szakadozó internet kapcsolatunk van egy vonaton, vagy akár hosszú órákon keresztül internet nélkül dolgozunk egy repülőgépen.

Az ActiveSync protokollt a hatékony és egyszerű mobil eszköz csatlakoztatásra tervezték PDA-k, mobil telefonok és később tabletek számára. Ebből adódóan a levelek, naptárak, feladatok szinkronizálása a fő feladata, még olyan nehéz körülmények között is, amikor szakadozik vagy egyáltalán nincsen internet elérés.


Nyílt forráskód

A Kopano Outlook Extension 2016 végétől nyílt forráskódú projektként működik, így a forráskódja elérhető a Kopano közösségi letöltési oldalairól. Bináris, azaz telepíthető verzió élő előfizetéssel tölthető le és használható, mely magában foglalja a stabil, a kísérleti és a kiadás előtti verziók használati lehetőségét is.

Az Outlook Extensiont innen lehet letölteni: https://download.kopano.io/community/olextension:/sourcecode/

 

* Cégünk hivatalos Kopano viszonteladó és támogató partner. Bővebb információért látogass el a http://serverside.hu/groupware oldalra.