Miért válassz IP alapú kamerarendszert?
2017-01-24
Személyszámlálás automatikusan
2017-08-24

Kopano WebApp 3.3 újdonságok

A Kopano WebApp, mint a Kopano Groupware elsődleges kliense az egyszrű és gyors információ kinyerésre fókuszál és könnyebbé teszi a kommunikációt partnereiddel. Az utóbbi verziók nagyobb fejlesztései a keresési javaslatok, az alampákba kerülő új elemekről való értesítés és a kibővített szabály- és értesítési rendszer voltak. A 3.3-as verzió ugyanezt a trendet folytatja, egyszerűsíti a keresést, valamint átláthatóbbá és hatékonyabbá teszi a feladatok delegálását és követését.

Feladatok delegálása és követése

A feladatok létrehozása és delegálása minidig egy kulcsfontosságú elvárás egy csoportmunka rendszerrel szemben minden csapat vagy vállalat részéről. A létrehozott feladatok nyomonkövetése hasonlóan fontos mindenki számára. Meghallgatva a meglévő és potenciális ügyfeleink igényeit, a WebApp mostantól képes egy-egy feladat nyomon követésére. Amikor egy új feladatot hozzárendelsz egy másik felhasználóhoz, eldöntheted, hogy miről szeretnél értesülni a feladattal kapcsolato események közül, amennyiben egy feladatot elfogadtak, visszautasítottak, vagy elkészült mindenképpen értesítést kapsz a WebApp-tól.

Gyorsabb találati lista hozzáférés

A keresések könnyítése érdekében tett erőfeszítéseink nem állnak meg, újabb két lehetőséggel gazdagodott a WebApp, amelyek nagyban segítik adataid elérését.

Az első ilyen fejlesztés az almappákban való keresés egyszerű szabályozása, amely a saját tárolóban és a megosztott tárolókban is működik. Amikor egy elemre keresel pl. a projekt mappában, ki tudod választani a keresés legfelső szintjét és a WebApp ahhoz a mappához képest minden egyes almappában is keres. Ezt a viselkedést keresésenként le lehet tiltani a Keresési eszközök oldalsávban.
Az alapértelmezett keresési viselkedés is átalakításra került. Mostantól, ha egy felhasználó a Beérkezett mappában indít keresést, akkor az egész tárolóban keres az alakalmazás, míg ha egy másik mappából indítjuk a keresést (pl. Elküldött), akkor csak abban a mappában és annak almappáiban keres az WebApp.

A keresések indításakor mostantól ki lehet választani, hogy mely mappákban keressen a WebApp. A keresési mező mellett helyet kapott egy mappaválasztó is, amelyben a Beérkezett üzenetek és a leggyakrabban kiválasztott mappák jelennek meg, ezen felül bármely mappa kiválasztható a saját, vagy akár megosztott tárolóból is.

Szabályok kezelése megosztott fiókok számára

Amennyiben jogosultságod van hozzá, a WebApp képes egy másik felhasználó beállított szabályait is szerkeszteni. Az új megoldás igen hasznos, ha megosztott postafiókokban a kollégáiddal együtt dolgozol (pl. info postafiókok), hiszen a saját fiókodból tudod szerkeszteni a közös postafiók szabályait, így mindannyian látjátok, hogy abban milyen szabályok vannak érvényben. Az új szabály szerkesztő másik hasznos felhasználási lehetősége a rendszeradminsztrátorok munkáját segíti, hiszen egy felhasználónak a szabályok kezelésében is lehetőség nyílik segíteni annélkül, hogy be kelljen lépnie az adminisztrátornak az adott felhasználó postafiókjába.

 

Az új verzió csomagjai elérhetők a Kopano Portalról (https://portal.kopano.com), illetve a hivatalos, támogatott Linux disztribúciókhoz készített tárolókból.

* Cégünk hivatalos Kopano viszonteladó és támogató partner. Bővebb információért látogass el a http://serverside.hu/groupware oldalra.